115款芭菲登場!

超級鮮果芭菲
TIRAMISU蛋糕士多啤梨朱古力芭菲
日本蜜桃芭菲
宇治抹荼芭菲
豆腐花 x 芒果芭菲
港式鴛鴦芭菲
58 TIRAMISU蛋糕咖啡芭菲
抹茶忌廉黑蜜糖拿鐵

115款芭菲!

 

無錯,係115款,因為日本九州佐賀縣的人氣芭菲大王UFUFU CAFE已經殺到香港!

 

新店講究跟足日本總店做法,選用季節限定水果食材、日本薄餅皮、自家配方雪糕及醬汁製作,帶來抹茶系列、咖啡系列、人氣士多啤梨或雪糕糯米糍等選擇,日日食一款都要食足4個月先試得完!

 

不過最特別的,是店內會有4款香港店先有的限定芭菲,部分甚有香港特色,如用上奶茶雪糕配咖啡暏喱製成的港式鴛鴦芭菲、層層疊式楊枝甘露芭菲,另有豆腐花 x 芒果芭菲及日本蜜桃芭菲,單聽名字已覺吸引!可惜呢4款香港限定版港式芭菲每日只限量供應各20客,相信到時又要爭崩頭。

 

除了芭菲,新店仲會供應其他甜品,如馬龍栗蓉梳乎厘班戟及UFUFU軟雪糕牛角包;最抵讚的是不只甜點,熱食也有得吃,西日料理為主,蜂蜜芝士薄餅、熟成牛腹扒、燒芝士牛咖喱焗飯、滑蛋蒜香辣味意粉,以後隨了中西日式糖水,今夏飯後又有更多冰涼甜吃選擇了。

 

UFUFU CAFE
地址:尖沙咀金馬倫道5號太興廣場5樓   
查詢:2711 6117 / www.facebook.com/Ufufucafehk
營業時間:12nn-11pm