Fashion / Editor's Picks

21/08/2017
說到Denim(牛仔),相信沒有任何一位女生會抗拒,屋企甚至有幾十至期百條牛仔褲或牛仔單品!Denim items絕對可以歷久常新,從不過時!最理想的長青Denim Look,就是簡單一個牛仔背包到一條貼身牛仔裙,或是隨心隨意披上牛仔褸,帶出一份沒有年齡界限的率性自然感。
10/08/2017
想睇清楚一個人心地好唔好,就係睇佢揀咩裙俾一班姊妹著。新娘當然希望結婚當天成為全場焦點,唔想比班姊妹搶鏡,又或者俾人話心地唔好,就要留意以下呢6點啦~   1. 白色裙可免則免 徐若瑄結婚當天,嘉賓和姊妹都是穿白色裙,結果被林心如搶晒鏡。
03/08/2017
何謂「突圍的旅行著裝」?人在異地、作為港人代表,造型更不能輸!預備定幾套呃like著裝、娛人娛己,不妨記住以下口訣: 1. 豁出去:誇張款式!(平時喺自己地頭好少著、未敢著為首選!)
28/07/2017
Louis Vuitton的傳統經典的 Monogram 圖案是不少人認識的心目中LV經典手袋,而不少人第一件擁有 Louis Vuitton 的設計都會是 Monogram 圖案,但自創意總監  Nicolas Ghesquière 加盟後,就為品牌注入了不少新元素,手袋設計更不再只是局限於 Monogram 圖案設計,上任後,推出了不少具特色兼大熱的手袋款式。

頁面