Lifestyle / Food

21/02/2018
人們常說「每逢佳節肥3磅」,農曆新年過後更不用說,肥到連輪廓都無埋,那可以點?
21/02/2018
對於Starbucks,小編心裡成日有個疑問:點解外國的Starbucks出品總是特別出色?(香港星巴克迷唔好打我)直到今次這個以櫻花為主題的新品,真心wow了出來!
20/02/2018
話就話新年食到滯,不過食得是福,有抵吃+靚仔brunch始終吸引到人捧場,何況香港好玩的節目唔多,周末不吃brunch還有啥好做? 趁著新一年,餐廳都為brunch menu換上新裝,有肉、有酒、有buffet style,以下精選好brunch,睇你鍾意邊間!
19/02/2018
Toblerone瑞士三角朱古力大家就食得多,但瑞士三角朱古力雪條又有冇試過呢?Toblerone朱古力憑著獨特外形和獨特口味,深得港人喜愛,最近有網民發現Toblerone推出了含有牛軋糖、杏仁和蜂蜜的牛奶巧克力雪條,跟原味是一樣的,而且還是三角形!
19/02/2018
慶祝農曆新年的這幾天, 陪伴你的一定是無限煎糕、蒸糕, 還有數之不盡的零食、炸製食物, 沒有吃到爆瘡算幸運, 然而真心吃到又累又膩...... 這個時候你除了可以吃得清淡一些, 還可以沖一壺茶養養胃口, 當中說的不只是普洱, 亦不一定是茶葉, 還有很多其他類型, 讓你喝一口舒心。

頁面