餐廳

07/11/2017
香港人一向鍾意食生蠔(包括小編),所以今次Cafe Deco推的抵價生蠔一定要試!全天候供應法國Gillardeau生蠔,每隻賣$18,超抵! 雖然Cafe Deco供應的是No.4 Gillardeau,但size唔算細,最緊要新鮮而且肉質爽脆,微微海水鹹味多吃不膩,難得餐廳無上限及其他條款,每隻$18無限量供應,抵讚。
09/10/2017
於巴黎連續6年獲得米芝蓮一星榮譽的Le39V,剛剛6月才在香港開幕,已經滿有口碑,皆因她的出品貼地而味道實在,自問喜歡樸實風格的小編勁buy,所以一知道她推Sunday Lunch便即刻去試。
28/04/2017
足足有39年歷史的The Cheesecake Factory要登陸香港了 !( 小知識提供:餐廳早在上年就進軍了中國上海,叫做芝樂坊,選址迪士尼小鎮,濃濃美國風。) 
07/03/2017
野玩田店以「從農場到餐桌」為主題,跟本地農場合作,早上收割的蔬菜中午便運到餐廳,接著由大廚做成沙律,客人吃到的保證是合時令和最新鮮。餐廳內有駐場農夫全天候栽種香草和迷你菜,用的時候便摘一點。
02/02/2017
情人節,一間靚餐廳總不少得,然而年年都被逼食set,除了揀靚景、食物甜品具心思外,究竟仲有咩選擇? 絕對有! 為表你絕非胡亂揀一間餐廳兼有品味,以下3間餐廳絕對可以讓你show off一下自己對飲食的見識,她們背景非凡,不是超級有名氣,老饕極愛幫襯,就是具米芝蓮名銜;更重要的是好吃、靚景統統齊,包你同愛人滿意!

頁面