halloween

26/09/2018
還有1個月就到萬聖節,大家想好以甚麼造型參加派對呢?雖然電影《自殺突擊隊》的熱潮已經減退,但上年依然有「小丑女」現身街頭。國外時裝平台Lyst跟社交網站Pinterest根據2.1億名用戶的搜尋數據,大膽預測了2018年聖誕節最受歡迎的10個萬聖節角色(幸好今年「小丑女」榜上無名),還沒有打扮靈感的馬上看看以下的名單排名吧!
24/09/2018
當到處都以暗黑主題慶祝萬聖節,日本品川的Maxell Aqua Park水族館樂園就帶來全新的彩色halloween!樂園將水世界跟電子藝術融合,用七彩繽紛的花朵和南瓜,為萬聖節帶來新感覺!
02/09/2018
由9月開始,全城開始投入halloween的氣氛!如果覺得香港2大樂園的活動仍然不能滿足你,小編提意你到日本環球影城!他們今年已經是連續第17年舉行萬聖節主題活動,這次樂園設施還分了5種驚嚇程度,你能承受最高級嗎?
18/10/2017
又到了一年一度可以盡情釋放自己、扮鬼扮馬的節日,想今個萬聖節化個靚妝,同朋友一齊cosplay電影角色?Say no more,小編為大家搜羅了今年最大熱的5個電影以及劇集角色,保證回頭率100%!   《IT》小丑Pennywise  
18/10/2017
每年萬聖節都想扮鬼扮馬,著一次平時唔敢著的衫,化一個自己都嚇親的妝,趁呢一日放肆一下兼應下節。 不過每次想到要扮甚麼造型、妝要怎麼化、衫要哪裡買就即刻令人卻步....... 如果你都有一刻猶豫,唔使煩,即睇以下4個外國勁流行的Halloween角色打扮,只要捉緊造型的重點,要維肖維妙瘋狂呃like無難度!

頁面