尖沙咀

19/12/2017
聖誕就到,仲未訂檯唔使驚豬,因為小編已經找了3間12月25日仍未full的餐廳畀你。又,唔好以為呢堆餐廳未爆便等於唔好食,小編夠膽拍心口話你聽質素絕對有保證,一間是西環區內數一數二的小酒館,一間是在法國擁有米芝蓮殊榮、剛開來香港不夠的餐廳,另一間則是專吃正宗北歐菜。 睇完好即刻book喇,價錢仲要唔係癲貴,係走漏眼好餐廳!
29/11/2017
美國服裝品牌Abercrombie & Fitch(A&F)曾經盛極一時,想當年要排隊輪候入場,但近年業績大跌,今年3月更與業主提早解約,關閉中環畢打街的旗艦店。不過,A&F並未有撤離香港市場 ,反而另覓店舖,今年12月於尖沙嘴海港城商場內重開新店。今日小編帶大家一覽新店,盤點6樣大不同!
22/09/2017
如果你有行開尖沙咀海港城,應該會發現LCX的盡處最近大變身(好似新開闢了一幢建築物,但其實只是將原有位置改建, 擴展部分名為OTE),遠望開去有一個無敵海景迎接你,所以即使商店未開齊,依然吸引到不少人前往觀看,而那裡最近便有間新餐廳天穴,主打日本菜。
13/09/2017
港女又有靚tea食! 今次是食tea必到之選的DALLOYAU首度聯乘FANCL,帶來以粉紅色為主調的「殿堂級下午茶」。
17/07/2017
特色下午茶一地都係,品牌不加多一些心思真的很難吸引人。 今次朗廷酒店Palm Court算有睇頭,首先是同Guerlain合作,其次主題是蜂蜜,最適合愛美之士;第三是賣相,酒店特別訂製了一個蜂巢型點心架,幾有新鮮感。

頁面