酒店

15/05/2018
東京是個千變萬化的設計之都,到處都有不同設計的旅店,為旅程帶來新鮮感。若你平時熱愛藝術,就一定要來這間東京鐵塔旁的藝廊,重點是這裡還能入住!
04/04/2018
英國皇室大婚並不只是哈利王子跟梅根2個人的事,還有許多人想一起參與其中,分享他們的喜悅!不少在大婚地點溫莎城堡附近的酒店都被瘋搶,振興當地旅遊業。
29/03/2018
好不容易等到復活節終於有連假放!很多人已經一早計劃好出遊,如果選擇留在香港的話,也有很多慶祝方法。以下為你集合了幾間復活節主題的自助餐和半自助餐,讓你盡情放縱大吃大喝!
21/03/2018
每個月都有新推下午茶,不過今次位於港島區的新品好矚目,因為首先有Cath Kidston x 西式糕點店VIVE的靚靚afternoon tea,又有新開酒店開揚景食優質scones,睇定邊間約埋閨密周末一齊相機食先!
20/02/2018
話就話新年食到滯,不過食得是福,有抵吃+靚仔brunch始終吸引到人捧場,何況香港好玩的節目唔多,周末不吃brunch還有啥好做? 趁著新一年,餐廳都為brunch menu換上新裝,有肉、有酒、有buffet style,以下精選好brunch,睇你鍾意邊間!

頁面