酒店

12/02/2018
對單身狗來說,情人節大概是全年365日最難受的日子。街上愛人一對對,看到就覺得「眼冤」。今年2018剛好撞上星期三上班日,想不出門都難。年年情人節都沒人考慮單身人士的感受,但今年有幾個地方破格大搞「反情人節」party,專門為單身男女而設,而且歡迎walk-in。當日就算被同事問收工去哪裡玩,也知道怎麼應對了! Cocktail跟你做伴
25/01/2018
情人節,點都要跟他/ 她出去食餐好。 與其點都要食套餐兼貴平時一截,不如揀一間真正好食、環境靚,甚至有美景睇的餐廳。 以下8間是小編的精選,大部分亦是小編食過覺得幾鍾意的餐廳。睇完你或者會鬧點解情人節晚餐都要設兩輪唔畀人好好地談心,但現實是殘酷的,你仲趕得切的話而又唔介意貴少少(部分餐廳),揀第2輪吧,可以食到11pm。
23/01/2018
某天小編留意這間美國酒店…的床照!窗外全個曼克頓城市無敵風景,一睡醒就欣賞到,實在太奢侈了!
22/01/2018
香港冬天想凍一點都難,住在冰屋簡直是發夢!位在瑞典北部的尤卡斯耶爾維(Jukkasjärvi),就有一間以冰塊雕刻而成的Icehotel冰屋酒店,找來各國冰雕設計師從大廳裝潢到客房的床鋪、燈飾等都用冰塊做成,依照設計的豪華程度分類客房豪華等級,最基本的房型便是一張雙人冰床,只是想到待在零下低溫的地方還要躺在冰塊床上,是不是覺得非常要命?既然是冰屋酒店,除了飯店室溫維持在零下5度,舒適的住房設
15/01/2018
下午茶玩crossover非新事,特別是同各類beauty、fashion brand合作,更是近年潮流,不過要玩到好似香港文華東方酒店咁wow,就真係好少見。

頁面