西餐

20/02/2018
話就話新年食到滯,不過食得是福,有抵吃+靚仔brunch始終吸引到人捧場,何況香港好玩的節目唔多,周末不吃brunch還有啥好做? 趁著新一年,餐廳都為brunch menu換上新裝,有肉、有酒、有buffet style,以下精選好brunch,睇你鍾意邊間!
19/12/2017
聖誕就到,仲未訂檯唔使驚豬,因為小編已經找了3間12月25日仍未full的餐廳畀你。又,唔好以為呢堆餐廳未爆便等於唔好食,小編夠膽拍心口話你聽質素絕對有保證,一間是西環區內數一數二的小酒館,一間是在法國擁有米芝蓮殊榮、剛開來香港不夠的餐廳,另一間則是專吃正宗北歐菜。 睇完好即刻book喇,價錢仲要唔係癲貴,係走漏眼好餐廳!
07/11/2017
香港人一向鍾意食生蠔(包括小編),所以今次Cafe Deco推的抵價生蠔一定要試!全天候供應法國Gillardeau生蠔,每隻賣$18,超抵! 雖然Cafe Deco供應的是No.4 Gillardeau,但size唔算細,最緊要新鮮而且肉質爽脆,微微海水鹹味多吃不膩,難得餐廳無上限及其他條款,每隻$18無限量供應,抵讚。