下午茶

13/09/2017
港女又有靚tea食! 今次是食tea必到之選的DALLOYAU首度聯乘FANCL,帶來以粉紅色為主調的「殿堂級下午茶」。
25/07/2017
好少酒店夠膽推榴槤主題甜品,Hotel Icon的The Market則是例外,從開業之初請來糕餅行政總廚何維城師傅,榴槤甜品便一直成為buffet檯上的亮點。
17/07/2017
特色下午茶一地都係,品牌不加多一些心思真的很難吸引人。 今次朗廷酒店Palm Court算有睇頭,首先是同Guerlain合作,其次主題是蜂蜜,最適合愛美之士;第三是賣相,酒店特別訂製了一個蜂巢型點心架,幾有新鮮感。
19/06/2017
成日都係下午茶crossover香水、護膚品、香檳,今次小編率先試的這個可不同了,聯乘的是家品品牌,而且仲要是來自意大利,好出名的Alessi。 如果你有留意開Alessi,都知道她們推出的家品design感及玩味極重,而且仲好實用,年頭推出了一個「Alessi Circus」馬戲團系列餐具小編已經好鍾意,仲特別在《嘉兒》雜誌中介紹過它,款款超靚+得意+精緻!
22/05/2017
又一個聯乘下午茶!今次是Hotel Icon Green與Nina Ricci Parfums合作的Spring Blossom afternoon tea,以Nina Ricci Parfums新推出的亞洲區獨有香水Luna Blossom及原款香水Nina 為創作靈感。

頁面